R&D Manager

Verbruggen Emmeloord B.V, onderdeel van Verbruggen Group, is een innovatieve machinebouwer die internationaal haar klanten ontzorgt op het gebied van logistiek. Ons specialisme ligt op het gebied van stapelen van zakken, dozen en kratten. Dit alles wordt benaderd vanuit het ‘configure to order’ (CTO) principe aangevuld met enkele l ‘engineering to order’ (ETO) projecten. De productie en levering van de benodigde (staal)componenten wordt verzorgd door een professionele supply chain. Innovatie is niet alleen van toepassing op onze producten, maar ook op onze processen. We werken met toonaangevende softwarepakketten voor zowel het beheer van onze producten, als ook het opbouwen en genereren van parametrische producten.

Voor onze afdeling ‘R&D’ zoeken we  een energieke

R&D Manager

met passie voor innovatie en team building

Functieomschrijving

In deze rol coördineer je de ontwikkeling van nieuwe  producten van begin tot eind, en de continue verbetering van bestaande producten. Je bent primair verantwoordelijk voor de ontwikkeling van technische kennis en de aansturing van de medewerkers op de afdeling.

Met je technische kennis van de machinebouw en enthousiasme werk je dagelijks aan de mooiste en beste palletizers ter wereld, met een gedreven en innovatief team.  In nauwe samenwerking met Sales en Operations, stel jij de doelen voor je afdeling en met je medewerkers ga je planmatig aan de slag om slimme modules te bouwen, waarmee Verbruggen zich onderscheidt in de markt. Je stuurt en stimuleert de samenwerking tussen de verschillende vakdisciplines (mechanisch-, soft- en hardware) zowel binnen alsook buiten het R&D team (10 engineers). Je faciliteert standaardisatie, zowel in werkwijzen als ook in output.  Het ontwikkelen volgens de lean startup methode zie je als je uitdaging en de dynamiek die daarbij ontstaat weet je in goede banen te leiden. 

Jouw profiel:

Je bent een echte manager, die bruggen weet te bouwen, de techniek begrijpt en zijn medewerkers weet te faciliteren, zodat gezamenlijk en op een efficiënte manier de doelen behaald kunnen worden. Je haalt energie uit het coachen van je medewerkers op de afdelingen en de samenwerking met collega’s van andere afdelingen. Verder werk je planmatig en weet je visie te creëren naar de toekomst.

  • HBO+ werk- en denkniveau bent klantgericht, communicatief sterk met een goed probleemoplossend vermogen.
  • Minimaal vier jaar ervaring in een vergelijkbare functie in de Machinebouw
  • Je hebt een proactieve werkhouding en bent iemand die graag contacten legt, bruggen bouwt tussen collega’s en het teamgevoel weet aan te wakkeren
  • Je bent nieuwsgierig en hebt een passie voor techniek en innovatie
  • Goede beheersing in woord en geschrift van de Engelse taal is een must
  • Kennis van Solid Works, PDM en Drive Works is een pré.

Verbruggen biedt

  • Een salaris dat past bij je ervaring en verantwoordelijkheid
  • Een sterk groeiende, internationale werkomgeving met gedreven collega’s
  • Een sterke product range, die de beste in zijn soort mag heten
  • Een innovatieve omgeving waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat!

Deze functie wordt uitgevoerd vanaf ons hoofdkantoor in Emmeloord (NL). Voor vragen over deze vacature kan contact op worden genomen met Maarten Verbruggen of Saskia Bakker. Solliciteren via onze website: www.verbruggen.nl .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren kan via de button Apply Now of via email naar jobs@verbruggen.nl

Dale Bates

How can I help you?

If you have any suggestions or comments, please let us know, so we can improve our services!

- or contact us directly -

Fill in these optional questions for faster support!

You may also exit this for now

Thank you for contacting us!

One of our expert representatives will reach out to you within 48 hours.
You also call or email us directly if you have any further information that would clarify your request.

+31 527 620 232   info@verbruggen.nl

Faster support?

Fill in the following form to receive faster support.


Speak to you soon!