R&D Mechanical engineer

Verbruggen Emmeloord B.V, onderdeel van Verbruggen Group, is een innovatieve machinebouwer die internationaal haar klanten ontzorgt op het gebied van logistiek. Ons specialisme ligt op het gebied van stapelen van zakken, dozen en kratten. Dit alles wordt benaderd vanuit het ‘configure to order’ (CTO) principe met daarnaast een aantal ‘engineer to order’ (ETO) projecten. De productie en levering van de benodigde (staal)componenten wordt verzorgd door een professionele supply chain.

Onze afdeling ‘R&D’ zoekt een

R&D Mechanical engineer

Functieomschrijving

In deze rol realiseer je op een eenduidige manier het technisch ontwerp van nieuwe machines, modules van machines of aanpassingen van bestaande machine(s) (modules).

Met je kennis en enthousiasme werk je dagelijks aan de mooiste en beste palletizers. Vanuit opgestelde specificaties ga je planmatig aan de slag om te komen tot slimme modules, waarbij je nauw samenwerkt met je R&D collega’s van andere vakdisciplines, bijvoorbeeld soft- en hardware, alsook met je collega’s van de Montage, Sales, Business Development enz. Met een goed analytisch denkvermogen ben je in staat om in  concepten te denken om die vervolgens door te ontwikkelen tot de beste oplossingen. Daarnaast heb je kennis van- en ervaring met een PDM systeem en heb je er plezier in  om als key-user ons PDM pakket te beheren en te verbeteren.

Jouw profiel:

Je bent een echte techneut, waarbij je interesses verder gaan dan alleen jouw vakgebied. Je haalt energie uit de samenwerking met je collega engineers op de vakgebieden software en hardware. Verder werk je planmatig en kun je goed omgaan met deadlines. Daarnaast voldoe je aan de volgende voorwaarden: 

  • HBO werk- en denk niveau,
  • HBO of MBO niveau 4, opleiding werktuigbouwkunde of mechatronica
  • Verantwoordelijk, gestructureerd, analytisch, innovatief en communicatief sterk
  • Een proactieve, zelfstandige werkhouding
  • Ervaring met SolidWorks en eventueel DriveWorks is een pre
  • Certificering in, dan wel verdergaande kennis met Machine veiligheid is een pre

Verbruggen biedt

  • Een salaris dat past bij je ervaring en verantwoordelijkheid
  • Een prettig en afwisselend werkklimaat binnen een collegiaal en ambitieus team
  • Voldoende doorgroeimogelijkheden
  • Als innovatief bedrijf stimuleren wij onze medewerkers tot een leven lang leren

Deze functie geldt voor ons hoofdkantoor in Emmeloord (NL). Voor vragen over deze vacature kan contact op worden genomen met Saskia Bakker. Solliciteren via onze website: www.verbruggen.nl .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren kan via de button Apply Now of via email naar jobs@verbruggen.nl